THE HULLABALOOS!

25.10.2019

Lehdistötiedote  – vapaa julkaistavaksi heti

Kiljusen herrasväki -elokuvasarja on jo tekeillä Elokuvasäätiön tuella

TACK Films Oy kuvaa Reetta Huhtasen ohjaaman Kiljuset! elokuvan kesällä 2020. Elokuvan on käsikirjoittanut Jenny Dahlström Suomen Elokuvasäätiön tuella ja sen tuottaaa Cannes-palkitut tekijät Melli Maikkula ja John Lundsten.

Iltalehti uutisoi tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy:n ja Intervisio Oy:n Kiljusen herrasväki- elokuvaprojektista, mutta kyseisen elokuvan tuottaa jo TACK Films Oy kesällä 2020. 

– Luimme yllättyneenä Hihhihhiin projektista Iltalehdestä, sillä kuvaammehan Kiljuset! elokuvan kesällä 2020. Elokuvasäätiö on tukenut hanketta jo kahden vuoden ajan. Elokuvan käsikirjoittaa Jenny Dahlström, joka on parhaillaan Elokuvasäätiön lähettämänä Cinekid -labissa Amsterdamissa esittelemässä hanketta, kertoo elokuvan toinen tuottaja Melli Maikkula.

Elokuvan ohjaajana on Reetta Huhtanen, jonka edellinen, kehuttu pitkä teatterielokuva Aatos ja Amine (2019on saanut Suomen lisäksi elokuvateatterilevityksen myös Saksassa ja Belgiassa, yli 50 elokuvafestivaalin lisäksi.

Elokuvan tuottavat Cannes-palkitut käsikirjoittaja-tuottajat Melli Maikkula ja John Lundsten.

– Tulemme toteuttamaan kirjoille uskollisen elokuvasarjan, mutta myös tuomme tämän anarkistisen ja superhauskan perheen nykyaikaan, nykylapsille tunnistettavana versiona.

TACK Films Oy:n tuottama Kiljuset! on rakastettuihin klassikkokirjoihin perustuva raikas ja nykyaikainen lastenelokuva mekkaloivasta mutta hyväsydämisestä perheestä, joka pitää yhtä vaikka mitä tapahtuisi – ja vaikka mitä tapahtuu. 

Elokuvan englanninkielinen nimi on The Hullaballoos.